Over ons

Vluchtelingen in Europa is een journalistiek kennisplatform.
In het zeer emotionele vluchtelingendebat raken feiten ondergesneeuwd en dreigt de menselijke maat vergeten te worden. Middels publicaties van persoonlijke portretten en vraag- en antwoordseries over de plekken waar vluchtelingen verblijven creëren we een tijdsbeeld en tonen de impact van deze ‘crisis’ op diverse plekken in Europa.


De oprichters

Dorèndel Overmars
Als driejarig meisje liep ik rond in mijn kleine wereldje: één Edamse straat aan de ringvaart. Ik ging graag (ongevraagd) op bezoek bij wildvreemde mensen die met hun bootje aan de wal lagen en sprak verder met iedereen die ik op mijn reizen over de buurt tegenkwam. Thuis vertelde ik honderduit over deze ontmoetingen.

Mijn passidorendel-overmarse voor communiceren hangt nauw samen met een grote interesse voor mensen: Wat beweegt hen? Waarom is iedereen verschillend? En waarom zijn mensen in de basis, ondanks cultuurverschillen toch ook wel weer hetzelfde? Vragen waar ik het antwoord nog altijd niet op heb.
Ik verdiep me graag in onderwerpen die me echt raken en wil dan het naadje van de kous weten. Zoals de huidige leefsituatie van vluchtelingen in Europa. Ik zoek urenlang naar antwoorden op internet, in boeken en praat met heel veel mensen voor dat ik uiteindelijk een stuk publiceer. In mijn verhalen belicht ik meerdere kanten en maak ik ruimte voor feiten én emoties. Daarnaast laat ik graag de menselijke maat van grote problemen zien.

Suzanne Jager
Op vakantie in Frankrijk bezochten we een kasteel. De spiegelreflexcamera die om de nek van mijn vader hing fascineerde me enorm. Na flink zeuren mocht ik een foto maken. De uitleg over de werking van de camera ging aan me voorbij. Ik was namelijk pas zes jaar oud. Mijn enige wens op dat moment was door de lens kijken en op het knopje drukken… Magisch!

suzanne-jager

Vanaf dat moment ontstond mijn liefde voor fotografie. De fascinatie voor de camera en het plezier in fotograferen zijn altijd gebleven. De mens staat centraal in mijn foto’s. Elk mens is uniek en de verschillen tussen mensen maken het leven voor mij interessant.
In mijn fotografie probeer ik de emotie van het moment vast te leggen, de mens in zijn pure zijn. Daarnaast wil ik actuele sociale kwesties bij een groter publiek aan de kaak te stellen. Door te laten zien wat er zich afspeelt in Europa hoop ik mensen aan het denken te zetten.

 

Disclaimer
Alle eigendomsrechten met betrekking de publicaties op Vluchtelingen in Europa, berusten uitsluitend bij de makers. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Vluchtelingen in Europa is het niet toegestaan de inhoud van deze website, of enig onderdeel daarvan te verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden.

Advertentie